lørdag 6. august 2011

Ikea 1 - køkultur på Ikeabussen

I sommervarmen bestemte vi oss for å ta en tur på Ikea, noe som alltid er underholdende på en eller annen måte!


I hovedstaden kan du ta gratis buss til og fra Ikea, noe som er lettvint og praktisk hvis du ikke har bil, eller ikke orker kjøre bil. Og det er alltid morsomt når du skal på bussen, for her gjelder ingen kø-kultur. Glem alle regler om høflighet, vente på tur og ta hensyn til andre! Her gjelder det å komme seg inn i bussen som førstemann!

Har du barnevogn, er det ekstra spennende! Du kan gjøre som oss og stille oss pent opp bakerst i den lange køen når du kommer. Eller så kan du, som noen velger å gjøre, kjøre forbi hele køen med barnevognen din og still deg først i køen. Når bussen kommer, må de som har stilt seg pent i køen, vente til alle på bussen, har kommet seg ut midt-dørene på bussen. Du som har sneket deg først i køen med barnevogna, tar selvfølgelig og kjører barnevogna inn døra lengst fremme hos sjåføren, og springer ned langs midtgangen og plasser barnevogna di akkurat der barnevognene skal stå.

Når vi andre, som har vært så høflige å vente på tur, både i køen og med å komme inn i bussen, forsøker å kjøre vogna inn i bussen, er jo plassen allerede opptatt av dere som var så smarte å snike i køen foran alle, og lure vogna inn forrerst hos sjåføren og ta plassen foran oss andre.

Vi, som var så høflige, og som har startet tidlig hjemmefra, brukte en time for å komme oss ned til holdeplassen til Ikea-bussen og ventet der en halvtime til på at bussen skal komme, vi må pent stå over denne avgangen og vente en halvtime til til neste avgang. Det er varmt å vente så lenge i stekende sommersol for både store og små, men høflige som vi er venter vi jo gjerne.

Da handlingen vel er overstått på Ikea, pølser oog vi atter en gang står høflig i køen og venter på tur, gjentar det samme seg igjen. Noen, som er litt smarere enn oss, sniker seg inn med barnevogner foran hos sjåføren og springer ned midtgangen for å sikre seg plassene før oss andre som har ventet høflig i kø.

Minstemann blir litt fortørnet og sier: Mamma, kan man bare gjøre sånn? da vi må stå over denne bussavgangen også. Han har nemlig lært av mammen sin hvor viktig det er å være høflig og vente på tur. Ja, sier mammaen hans. - Det kan man, hvis man ikke er høflig og grei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar